Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye turşusu, neredeyse herkes tarafından sevilen bir turşudur. Özellikle son yıllarda iyice yaygınlaşan ve birçok kişinin aranan lezzetleri arasına giren bir turşu çeşididir. Yapım aşaması zorlu değildir; aksine pratik ve çok kolaydır. Zaman almadan hazırlanan biberiye turşusu, tüm yemek çeşitleriyle uyum sağlayan ve lezzeti ile bilinen bir besindir. Faydaları saymakla bitmeyen biberiye, sevilerek ve beğenilerek sıkça tüketilmektedir. Evde kendinizin hazırladığı biberiye turşusunu güvenle tüketebilirsiniz. Yaz bitimi, yani sonbahar başlangıcında yapılması uygun görülen biberiye turşusu, yılın her mevsimi tüketilebilir. Bu eşsiz lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Özellikle misafir davetlerinde yemek ikramlarınızın yanına harika bir alternatiftir. Ayrıca sofralarda iştah kabartan bir görünüme sahiptir.

Biberiye Turşusu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 400 gram biberiye
  • 6 iri diş sarımsak
  • 3 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
  • 3 yemek kaşığı limon tuzu
  • Kavanozu dolduracak kadar su
  • 4 dal maydanoz veya kereviz yaprağı

Biberiye Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine üzüm sirkesini koyarak içine limon tuzunu ilave edin. Daha sonra tuzu ekleyip limon tuzu ve kaya tuzu eriyene kadar karıştırın. Eriyen tuz ve limon tuzu sirkeli suya tamamen karıştığında biraz bekletin. Biberiyeleri bol su ile yıkayıp kavanoz içerisine koyun. Daha sonra maydanoz dallarını kavanoz içine yerleştirin. Son olarak sarımsakları soyun ve kavanoz içine bütün dişler olarak atın. Hazırlanan turşu suyunu kavanoz dolana kadar biberiyelerin üzerine gezdirin. Kavanozun kapağını kapatarak 2 ay kadar hiç açmadan karanlık ve serin bir ortamda bekletin. Süre dolduktan sonra kavanozun kapağını açarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İrsalullah

21 Temmuz 2024 Pazar

Ben de bu biberiye turşusunu denemek istiyorum ama 2 ay beklemek zorunda mıyım? Daha kısa sürede tüketilebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İrsalullah,

Biberiye turşusunun ideal lezzete ulaşması için genellikle 2 ay beklemek önerilir, ancak daha kısa sürede tüketmek isterseniz en az 2 hafta beklemenizi tavsiye ederim. Bu süre, turşunun tatlarının birbirine geçmesi ve lezzetinin oturması için yeterli olabilir. Ancak unutmayın ki bekledikçe tadı daha da güzel olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biberiye Çayı Nasıl Demlenir

Biberiye Çayı Nasıl Demlenir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biberiye Fidanı Türleri ve Özellikleri

Biberiye Fidanı Türleri ve Özellikleri

Biberiye Adet Söktürürmü?

Biberiye Adet Söktürürmü?

Biberiye Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir?

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Güncel

Biberiye Yağı Morluk

Biberiye Yağı Morluk

Güncel

Biberiye Tohumu Ekimi ve Bakımı

Biberiye Tohumu Ekimi ve Bakımı