Biberiye Kürü Biberiye kürü, biberiye bitkisinin sağladığı faydalardan yararlanmak amacıyla hazırlanan ve vücuda birçok yarar sağlayan bir uygulamadır. İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde pek çok hastalığa şifa olarak kullanılan biberiye, vücutta hastalık oluşma riskini azaltmaktadır. Biberiye, B1, B2, B3, B6 ve B12 vitaminleriyle vücuda B vitamini kompleksinin tamamını sağlamaktadır. Ayrıca, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitaminlerini de barındırmaktadır. Biberiye Kürü Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler
Biberiye Kürü Nasıl Yapılır? Öncelikle, bir cezve içerisinde yukarıda belirtilen ölçüye göre su kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine kuru biberiye ekleyin. 1-2 dakika biberiye ile kaynayan suyun altını kapatıp demlenmeye bırakın. Biberiye suyu iyice demlendikten ve ılıdıktan sonra limon ve tarçın ekleyebilirsiniz. Hazırlanan biberiye kürünün acılığını almak için bal ilave edebilirsiniz. Biberiye kürü her öğün için taze olarak hazırlanmalı ve tüketilmelidir. Bekletilip sonraki öğünlerde tüketmeye uygun değildir. Taze olarak tüketmek her zaman daha faydalıdır. Afiyet olsun. Biberiye Kürünün Faydaları Nelerdir?
Ekstra Bilgiler Biberiye bitkisi aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip olup, serbest radikallerle savaşır ve cilt sağlığını destekler. İltihap önleyici özellikleri sayesinde, çeşitli inflamatuar hastalıkların semptomlarını hafifletmede de kullanılır. Ayrıca, biberiye yağı masaj yağı olarak kullanıldığında kas ağrılarını hafifletir ve rahatlama sağlar. |