Biberiye bitkisi, yapraklarını dökmeyen, kokulu ve Akdeniz'e özgü doğal bir bitkidir. Mutfakta çeşni olarak kullanılmasının yanı sıra parfüm yapımında da yer bulur. Beslenme listemizde eksik etmememiz gereken biberiye, iyi bir demir kaynağıdır ve yemeklere inanılmaz bir tat katar. Biberiye, içinde bulunan E vitamini, C vitamini, D vitamini, K vitamini ve B1, B2, B3, B6, B12 vitaminleri ile besin değeri oldukça yüksek bir bitki türüdür. Biberiye ve Ballıbabagiller Ailesi Biberiye, aynı kekik, nane, fesleğen ve lavanta gibi ballıbabagiller ailesinin bir üyesidir. İngilizce dilinde "Rosemary" olarak bilinen biberiyenin, "Çiğ Deniz" veya "Deniz Yeşili" gibi anlamları vardır. Biberiye, geleneksel tıpta hafızayı geliştirmek, dolaşım ve bağışıklık sistemini güçlendirmek, saç büyümesini teşvik etmek ve kas ağrısını hafifletmek amacıyla kullanılmıştır. Biberiye Çayı İçin Gerekli Malzemeler
Biberiye Çayı Nasıl Yapılır? Tercihinize göre, kuru biberiye kullanacaksanız, büyük boy bir fincan için 2 çay kaşığı kuru biberiye veya aynı miktar su için 1 çay kaşığı taze biberiye kullanmalısınız. Miktarları azaltırsanız çayınız daha açık, artırırsanız daha koyu ve kuvvetli olabilir. (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.) Suyunuzu ocağa alın ve kaynama noktasına geldiğinde biberiyeyi koyduğunuz bardağa ekleyin. Yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekleyin. Tadı acımsı olduğundan balla veya azıcık tarçınla tatlandırabilirsiniz. Bu çayı her gün yemeklerden sonra bir fincan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. Biberiye Çayının Başlıca Faydaları Nelerdir?
|